T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / MERKEZ - Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi

DEMOKRASİ ÜLKE AŞKIDIR

Meclis Başkanlığı Seçimi Yapıldı

 

 

                   ‘’DEMOKRASİ ÜLKE AŞKIDIR.’’

                                                                 Kemal Atatürk

            Okulumuz Meclis Başkanlığına aday olan öğrencilerimiz 3-6 Kasım tarihleri arasında propaganda çalışması yaptılar. Bu süreçte öğrencilerimiz yapmak istedikleri projeleri öğrenciler hitap ederek anlattılar.

            Okul Meclis Başkanlığı seçimleri için oy pusulaları basıldı , sandık kurulu oluşturuldu .Seçim için gerekli önlemler alındı ve 9 Kasım Pazartesi günü öğrencilerimiz kimi Meclis Başkanı olarak görmek istiyorlarsa o ismin altına evet mührünü basarak demokratik tercihlerini yaptılar.

             Öğrencilerimizin oy kullanma işlemlerinin ardından yapılan oy sayım döküm işlemleri sonucunda 11 Resim Sınıfı Öğrencimiz Elif ÇELİKBİLEK Meclis Başkanlığına, Yasemin SADIKOĞLU Meclis Başkan Yardımcılığına, Edanur ERMİŞ ve Şeydanur TAŞKIRAN ise Meclis üyeliklerine seçilmişlerdir.

             Demokrasi eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında yapılan bu seçim , öğrencilerimizde demokrasi kültürünün yerleşmesi , hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi ,seçme-seçilme kültürü, katılımcı olma ,iletişim kurabilme becerilerinin kazandırılması yolunda önemli bir çalışma olmuştur.

 

mbaskanımbaskanımbaskanımbaskanımbaskanımbaskanımbaskanımbaskanı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.11.2015 - Güncelleme: 17.11.2015 13:34 - Görüntülenme: 1200
  Beğen | 0  kişi beğendi