T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / MERKEZ - Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi

Hamdım,piştim,yandım

 

 

Mevlana Haftası Kutlandı

 

 

 

      Okulumuz Rize Türk Telekom Ve Güzel Sanatlar Lisesi’nde 2-9 Aralık Mevlana Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi. Tarih Öğretmeni Ufuk DEMİR, Resim Öğretmeni Mustafa ÇAVUŞ, Müzik Öğretmenleri Alpay  SARI  ve Çağlar ZÜMRÜT’ün katkılarıyla hazırlanan programda Mevlana’nın hayatı, kişiliği, dünya görüşü ile ilgili yazılar, şiirler  okundu. Okulumuz Müzik  Öğretmenleri Alpay  SARI ve Çağlar ZÜMRÜT ’ün eşliğinde  okulumuz öğrencileri tarafından ilahiler  okundu.

      Mevlana 13.yy’da insanlığa yaptığı çağrıyla sevgi ,barış, hoşgörü ve kardeşliğin hakim olduğu bir hayat felsefesini insanlara aktarmada önemli bir rol oynamıştır. ”Ne olursan ol yine gel” söylemi ile bunu en iyİ  şekilde aktarmıştır. İnsanlığa  dürüstlüğü bir ilke olarak benimsetmeye çalışan  Mevlana “Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol” söylemiyle bunun önemini aksettirmiştir.

       Okul Müdürü Hikmet UÇAR Mevlana’nın her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan Anadolu’nun en önemli manevi mimarlarından olduğunu ve öğrencilerimizin sevginin, barışın, kardeşliğin mimarlarından olan Mevlana’yı iyi anlamaları gerektiğini belirtti. Okul Müdürü  Hikmet UÇAR  programda emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek , teşekkür etti. 

 

 

  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.12.2015 - Güncelleme: 18.01.2016 09:53 - Görüntülenme: 1282
  Beğen | 0  kişi beğendi