T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
RİZE / MERKEZ - Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi

TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ

        OKULUMUZDAN MUHTEŞEM KONSER

        Okulumuz 08-01-2016 cuma günü müzik öğretmenimiz Yasemin Başkan Günal şefliğinde Türk Sanat Müziği saz ve sözlü eserlerle yeni yıla merhaba dedi...

        Eserlerin tamamı KTÜ Fatih Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve TLYD Türk Sanat Müziği Koro şefi Özdemir Hafızoğlu´nun eserlerinden oluşuyordu. Hicaz İntro (Asi) adlı saz eseriyle konsere başlayan okulumuz orkestrasının eser bitiminde aldıkları alkış, programın tümünün de habercisi durumundaydı.

        Ve de konser bitiminde sahnede harika icralarıyla göz dolduran okul hocaları ve öğrencileri Rizeli sanat severlere unutamayacakları bir sanat şöleni sundular. Şef Yasemin Başkan Günal´ın öğrencilik yıllarında ki Kanun hocası bestekar Özdemir Hafızoğlu´na ithaf ettiği Kürdilihicazkar makamında ki Saz Eseri (Sen Gibi...) konsere ayrı bir renk kattı.

        Konser bitiminde eserleri seslendirilen Özdemir Hafızoğlu sahneye davet edildi ve "Şu an gururların en yücesini yaşıyorum. Eserlerimin seslendirilmesi benim için ayrı bir onur ama en önemlisi hocaların ve öğrencilerin bir ağacın dalları gibi birbirine bağlı olduklarını gördüm. Ve de böyle devam ettiği sürece daha güzel icralara da imza atacaklarından eminim. Müzik yapmak, üretmek asil duyguların dışa vurumudur. Ve bu okul, hocalarıyla ve öğrencileriyle bu güzel duyguyu her zaman insanlarla paylaşacaktır. Rizeli vatandaşların da bu güzide okula sahip çıkacaklarını biliyorum..." dedi. Okul Müdürü Hikmet Uçar " Konsere gösterilen ilgiden çok memnum. Çocuklarınızı burada dinlediniz ve neler başarabileceklerini gördünüz. Umarım her çocuğumuz Üniversitelerin Müzik Öğretmenliği bölümlerini kazanacaklardır. Yeter ki buna inansınlar ve çalışmalarını asla bırakmasınlar. Öğretmen arkadaşlarım bu inançla mücadele ediyorlar.

        Müzik güzel sanatların en önemli kollarından bir tanesidir. Kişilikli ve Vatana Millete faydalı nesil yetiştirmek için müziği araç olarak kullanacağız..." diyerek sözlerini bitirdi ve 25 kişilik orkestra elemanlarını tebrik etti.

        Daha sonra eserleri seslendirilen Özdemir Hafızoğlu´na çiçek takdim edildi.

 

        Yerel basında konserimiz ile ilgili haberi görüntülemek için tıklayınız...


 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2016 - Güncelleme: 18.03.2016 09:08 - Görüntülenme: 3555
  Beğen | 0  kişi beğendi